arama motoru

18 Eylül 2013 Çarşamba

TAVUKLU VE MANTARLI ELBASAN TAVA

 

Malzemeler:

1 bütün tavuk göğsü
1 büyük kuru soğan
Yarımçay bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber

Sosu:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı tavuk suyu
Taze kaşar

Yapılışı:

  • Tencereye konan tavuk göğsü, üzerini geçecek kadar su konarak haşlanır.
  • Soğan yarımay doğranarak sıvıyağda sotelenir.
  • Tavuketi küçük parçalara ayrılarak soğana ilave edilir.
  • Tuz ve karabiber konur, fırın kabına yayılır.
  • Ayrı bir kapta sos malzemeleri karıştırılarak tavuk etinin üzerine dökülür.
  • 200 derecede 15 dakika pişirilir.
  • Son 15 dakikada üzerine rende kaşar serpilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder