Malzemeler:
1 bütün tavuk göğsü1 büyük kuru soğan
Yarımçay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Sosu:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1/2 su bardağı tavuk suyu
Taze kaşar
Yapılışı:
- Tencereye konan tavuk göğsü, üzerini geçecek kadar su konarak haşlanır.
- Soğan yarımay doğranarak sıvıyağda sotelenir.
- Tavuketi küçük parçalara ayrılarak soğana ilave edilir.
- Tuz ve karabiber konur, fırın kabına yayılır.
- Ayrı bir kapta sos malzemeleri karıştırılarak tavuk etinin üzerine dökülür.
- 200 derecede 15 dakika pişirilir.
- Son 15 dakikada üzerine rende kaşar serpilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder