arama motoru

19 Eylül 2013 Perşembe

ŞEKERLİ YUMUŞAK KURABİYE





Malzemeler:

3 yumurta (1 nin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı yoğurt
100gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için tozşeker

Yapılışı:

  1. Yumurtalar ve şeker karıştırılır.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağ ve sıvıyağ ilave edilir.
  3. Un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilir.
  4. Çok yumuşak bir hamur tutulur, cevizden biraz büyük parçalar alınır, top şekli verilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür, şeker serpilir.
  6. 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. İçi yumuşak güzel bir kurabiye olup çayın yanında yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder