arama motoru

15 Aralık 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI



Malzeme:

  • 25 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • yarım yemek kaşığı acı biber salçası
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • karabiber, kimyon, tuz
  • yarım limon suyu
  • 2 kaşık nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kuru soğan

Yapılışı:

  • Kuru patlıcanları soğuk suda yıkayıp, kaynayan suya atıp yumuşayana kadar haşlarız.
  • Küp kesilmiş soğanlar pirinçle karıştırılıp, nar ekşisi hariç diğer malzemeler ilave edilir.
  • Patlıcanların 3/4ü doldurularak yatık bir şekilde tencereye dizilir.Üzerine tabak kapatılıp 2 bardak su ilavesiyle pişirilir.
  • Pişmesine 10 dakika kala üzerine nar ekşisi dökülerek devam edilir.
  • Harika bir tat, afiyet olsun.

KUMRU SANDİVİÇ



Malzemeler:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instand maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine )
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)
  • 4.5-5 su bardağı un
  • susam

Yapılışı:

  • Unun ortası havuz şeklinde açılarak su, süt, yağ, maya, tuz, mahlep ve şeker konur. Yumurta akı ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutulur. Kabarana kadar ağzı kapalı bekletilir.
  • Kabaran hamur tekrar yoğrularak portakal kadar bezelere ayrılır.
  • Uçları sivri ortası kalın şekil verilerek tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülerek 15 dakika daha bekletilir, 200 derecede pişirilir.


.vuz şeklinde

PASTIRMALI VE KAŞARLI HAMUR KIZARTMA



Malzemeler:

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2-2.5 su bardağı un

Yapılışı:

  • Bütün malzeme karıştırılarak yumuşak bir hamur tutulur.
  • Yarım santim kalınlığında dikdörtgen açılan hamurun uzun kenarına pastırma ve kaşar peyniri konup üzerine kapatılır ve kesilir.Küçük kareler halinde kesilen hamur parçaları bol kızgın yağda kızartılır.

ÇÖKERTME KEBABI



Malzemeler:

  • 4 dilim antrikot ( parmak şeklinde doğranmış)
  • 4 patates
  • tuz, karabiber
  • Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

  • Etler 2 veya 3 saat önceden tuz, karabiber ve yağ ile marine edilir.
  • Patatesler kibrit çöpü şeklinde doğranır ve kızartılır.
  • Etler döküm tavada yüksek ısıda kızartılır.
  • Tabaklara önce patates üzerine et onunda üzerine yoğurt dökülür.
  • Arzuya bağlı olarak nane ve pul biber serpilir.