Malzeme:
- 25 adet kuru patlıcan
- 1 su bardağı pirinç
- yarım yemek kaşığı acı biber salçası
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- karabiber, kimyon, tuz
- yarım limon suyu
- 2 kaşık nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 kuru soğan
Yapılışı:
- Kuru patlıcanları soğuk suda yıkayıp, kaynayan suya atıp yumuşayana kadar haşlarız.
- Küp kesilmiş soğanlar pirinçle karıştırılıp, nar ekşisi hariç diğer malzemeler ilave edilir.
- Patlıcanların 3/4ü doldurularak yatık bir şekilde tencereye dizilir.Üzerine tabak kapatılıp 2 bardak su ilavesiyle pişirilir.
- Pişmesine 10 dakika kala üzerine nar ekşisi dökülerek devam edilir.
- Harika bir tat, afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instand maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine )
- 1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)
- 4.5-5 su bardağı un
- susam
Yapılışı:
- Unun ortası havuz şeklinde açılarak su, süt, yağ, maya, tuz, mahlep ve şeker konur. Yumurta akı ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutulur. Kabarana kadar ağzı kapalı bekletilir.
- Kabaran hamur tekrar yoğrularak portakal kadar bezelere ayrılır.
- Uçları sivri ortası kalın şekil verilerek tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülerek 15 dakika daha bekletilir, 200 derecede pişirilir.
.vuz şeklinde
Malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2-2.5 su bardağı un
Yapılışı:
- Bütün malzeme karıştırılarak yumuşak bir hamur tutulur.
- Yarım santim kalınlığında dikdörtgen açılan hamurun uzun kenarına pastırma ve kaşar peyniri konup üzerine kapatılır ve kesilir.Küçük kareler halinde kesilen hamur parçaları bol kızgın yağda kızartılır.
Malzemeler:
- 4 dilim antrikot ( parmak şeklinde doğranmış)
- 4 patates
- tuz, karabiber
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Etler 2 veya 3 saat önceden tuz, karabiber ve yağ ile marine edilir.
- Patatesler kibrit çöpü şeklinde doğranır ve kızartılır.
- Etler döküm tavada yüksek ısıda kızartılır.
- Tabaklara önce patates üzerine et onunda üzerine yoğurt dökülür.
- Arzuya bağlı olarak nane ve pul biber serpilir.