arama motoru

11 Eylül 2013 Çarşamba

TRİLEÇE TATLISI-ARNAVUT TATLISI


 

Kek Malzemesi
  • 4 yumurta
  • 1 su bard. tozşeker
  • 1 yemek kaş. İrmik
  • 250gr. Un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 2 yemek kaş. zeytinyağı

Şerbeti:

  • 4.5 su bard. süt
  • 1.5 pk. çiğ krema(300gr) sütaş
  • 1 paket vanilya, 4 kaşık şeker
 
Karameli:
  • 7 yemek kaşık şeker
  • ½ pk. çiğ krema (100gr)

Yapılışı:
  • Yumurtaların sarısı ½ bardak şekerle, beyazı ½ bardak şekerle ayrı ayrı çırpılır.
  • Un, irmik, vanilya ve kabartma tozu ilavesiyle hepsi mikserle karıştırılır.
  • Hafif yağlanmış yüksek kenarlı bir tepsiye dökülüp, 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Şerbeti için soğuk süt, şeker ve krema iyice çırpılır, soğuyan keke kaşıkla dökülür.
  • Kek kare dilimlere kesilir.
  • Bir teflon tavada karameli için şeker eritilir, kahverengi olunca kreması ilave edilerek topak topak olan şeker yumuşayana kadar pişirilir ve biraz ılınınca kekin üzerine dökülür.

Bu muhteşem lezzeti deneyin derim, afiyet olsun.

1 yorum:

  1. EMİNE HANIM’IN MUTFAĞINDAN 2 LEZZETLİ TARİF

    LEBLEBİ HELVASI (6 KİŞİLİK)

    1. Geniş bir tencerede 250 g tereyağı veya sadeyağı eritin. 250 g sarı leblebi ununu esmerleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.

    2. 300 g toz şeker ve 500 g suyu ayrı bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Her ikisi de sıcakken kavrulan malzemenin içerisine dökün ve sürekli karıştırın. Altını kapayın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.

    3. Dondurma için 840 g manda sütünü soğukken 2 tatlı kaşığı toz sahleple iyice çırparak karış tırın. Devamlı karıştırarak kaynamasını bekleyin.

    4. Ocaktan indirdikten sonra 200 g şeker ilave edin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

    5. Soğuduktan sonra ev usulü dondurma makinesinde karıştırın. İstenilen kıvama geldiğinde dondurucuda saklayın. Arzu ederseniz hazır alacağınız kaymaklı dondurmayı da kullanabilirsiniz.

    6. Orman meyveleri sosu için ayrı bir tencerede 200 g şeker ve 140 ml suyu kaynatın. İçerisine 80 ml vişne kompostosu ve orman meyvelerini (60 g yabanmersini, 60 g ahududu, 2 salkım frenk üzümü) ilave ederek 3 dakika daha kayna- tın.

    7. Meyveli karışıma 50 g nişasta ekleyerek bağlayın ve soğumaya bırakın.

    8. Sunum için helvayı dilediğiniz bir servis tabağına aktarın. Bir top dondurma, nane yaprakları ve sos ilave ederek servis edin.

    ZENCEFİL ŞERBETİ

    1. 500 g kabuğu soyulmuş taze taze zencefili 2 litre suyun içerisine rendeleyin. 4 adet limonun suyunu ve 150 g şeker ilave edin. Bu şekilde 30 dakika bekletin.

    2. Karışımı süzdürün ve bir adet vanilya çubuğunu ortadan boylamasına keserek ilave edin.

    3. Buzdolabında muhafaza edin. Hazırladıktan 1 gün sonra servis edin.

    4. Şerbetin tadına bakarak su ve buz ilavesi yapabilirsiniz

    YanıtlaSil