arama motoru

26 Ekim 2013 Cumartesi

SERME TEPSİ BÖREĞİ



Bugün kolay bir börek yapmayı istediğim için bu böreği tercih ettim. Yeni yemek yapmaya başlayanlar için güzel bir deneme olabilir. Kolay gelsin.

Malzemeler:

  • 5 yufka
  • 4 yumurta (yumurtası bol olursa çok kabarır)
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı veya erimiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Üstüne çörek otu

Yapılışı:

  • Büyük fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır.
  • İlk yufka dışa taşacak şekilde yayılır.
  • Bir kapta yumurtalar, yağ, süt ve tuz çırpılır.
  • 2 yufka 4 e bölünerek, araları karışımla ıslatılarak tepsiye yayılır.
  • Beyaz peynir ezilir ve küçük doğranmış maydanoz ile karıştırılır, yufkaların üzerine yayılır.
  • Kalan 2 yufkada 4 e bölünerek araları sosla ıslatılarak yayılır.
  • En üstüne kalan sos dökülür, karelere kesilerek çörek otu serpilir. 1 saat dinlendirilir.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder