Bugün kolay bir börek yapmayı istediğim için bu böreği tercih ettim. Yeni yemek yapmaya başlayanlar için güzel bir deneme olabilir. Kolay gelsin.
Malzemeler:
- 5 yufka
- 4 yumurta (yumurtası bol olursa çok kabarır)
- 2 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı veya erimiş tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Üstüne çörek otu
Yapılışı:
- Büyük fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır.
- İlk yufka dışa taşacak şekilde yayılır.
- Bir kapta yumurtalar, yağ, süt ve tuz çırpılır.
- 2 yufka 4 e bölünerek, araları karışımla ıslatılarak tepsiye yayılır.
- Beyaz peynir ezilir ve küçük doğranmış maydanoz ile karıştırılır, yufkaların üzerine yayılır.
- Kalan 2 yufkada 4 e bölünerek araları sosla ıslatılarak yayılır.
- En üstüne kalan sos dökülür, karelere kesilerek çörek otu serpilir. 1 saat dinlendirilir.
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder