arama motoru

9 Kasım 2013 Cumartesi

BAYATLAMAYAN MAHLEPLİ SİMİT



Bu simit 1 ay tazeliğini muhafaza eder. Kapaklı bir kapta saklamak şartıyla gevrek kalır. Bu yüzden anneler çocukların beslenme çantalarına her zaman koyabilirler, habersiz gelen misafirler için kurtarıcı bir ikramdır.

Malzemeler:

  • 125gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • l yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağının yarısı su, yarısı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep(olmasada olur)
  • 3.5-4 su bardağı un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
  • üzeri için susam
  • 1 yumurta (sarısı hamura, beyazı üzerine )

Yapılışı:

  • yağlar, yumurta sarısı karıştırılır.
  • un hariç diğer malzeme ilave edilir.
  • Un azar azar yedirilir.
  • Hamur buzdolabında 1 saat dilendirilir.
  • Serçe parmağı kalınlığında çubuklar yapılıp simit şekli verilir.
  • Simitlerin bir yüzü önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir.
  • 180 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

KREM KARAMEL(YALANCI)



Hakikisini aratmayacak bir tatlıdır. Yumurta kokusunu sevmeyenler için ideal bir tariftir.

Malzemeler:

  • 1 kg. süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker(karamel için)

Yapılışı:

  • Süt, şeker, nişasta ve yumurta sarısı karıştırılarak pişirilir.
  • Ateşten alıdıktan sonra vanilya ilave edilir.
  • Teflon tavada 1 çay bardağı şeker eritilip kahverengi oluncaya kadar bekletilir,
  • Kaseler ıslatılır, diplerine bir kaşık karamel konur.
  • Pişen krema, kapların üzerine dökülür, buzdolabına kaldırılır.
  • Ertesi gün kaseler tabağa ters çevrilerek ikram edilir.

TAVUK KÖFTESİ



Tavuk köftesi çocuklar tarafından çok sevildiği için tavsiye edilir. Hem kolay hem de ekonomiktir. Püf noktası: tavuk kıymasını evde çekmek suretiyle yapmaktır.

Malzemeler:

  • Bir bütün tavuk göğsü
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık kadar galeta unu
  • tuz, karabiber, pul biber, köri
  • Yarım demet maydanoz
  • yarım çay bardağı sıvıyağ(kuru olmasın diye)

Yapılışı:

  • Tavuk göğsü ufak parçalara bölünerek parçalayıcıda çekilir.
  • Soğan rendelenir.
  • Diğer bütün malzemeler ilave edilerek yoğrulur.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
  • Ceviz kadar yuvarlanıp hafif bastırılır, kızgın yağda kızartılır.

Püf noktası: etin ele yapışmasını engellemek için, eller biraz yağlanır.

3 Kasım 2013 Pazar

ALİ NAZİK




Malzemeler:

  • 4 kemer patlıcan
  • 2 kaşık tereyağ
  • 4 kaşık süzme yoğurt
  • tuz, karabiber
  • 400gr kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • domates, maydanoz

Yapılışı:

  • Patlıcanlar ocak üzerinde közlenir, soyulur ve küçük doğranır.
  • Sarımsaklar ezilerek yoğurda eklenir.
  • Patlıcanlar tavada tereyağ ile biraz çevrilir, ılıyınca yoğurt ile birleştirilir, tuz ve karabiber eklenir.
  • Kıyma tavada suyunu salıp çekene kadar kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.
  • Tabağa önce patlıcanlar yayılır, üzerine kıyma yayılır, domates ile süslenir.
  • Ben koymadım, severseniz maydanoz serpebilirsiniz.