Bu simit 1 ay tazeliğini muhafaza eder. Kapaklı bir kapta saklamak şartıyla gevrek kalır. Bu yüzden anneler çocukların beslenme çantalarına her zaman koyabilirler, habersiz gelen misafirler için kurtarıcı bir ikramdır.
Malzemeler:
- 125gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- l yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağının yarısı su, yarısı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep(olmasada olur)
- 3.5-4 su bardağı un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
- üzeri için susam
- 1 yumurta (sarısı hamura, beyazı üzerine )
Yapılışı:
- yağlar, yumurta sarısı karıştırılır.
- un hariç diğer malzeme ilave edilir.
- Un azar azar yedirilir.
- Hamur buzdolabında 1 saat dilendirilir.
- Serçe parmağı kalınlığında çubuklar yapılıp simit şekli verilir.
- Simitlerin bir yüzü önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir.
- 180 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.