ALİ NAZİK
Malzemeler:
- 4 kemer patlıcan
- 2 kaşık tereyağ
- 4 kaşık süzme yoğurt
- tuz, karabiber
- 400gr kıyma
- 3 diş sarımsak
- domates, maydanoz
Yapılışı:
- Patlıcanlar ocak üzerinde közlenir, soyulur ve küçük doğranır.
- Sarımsaklar ezilerek yoğurda eklenir.
- Patlıcanlar tavada tereyağ ile biraz çevrilir, ılıyınca yoğurt ile birleştirilir, tuz ve karabiber eklenir.
- Kıyma tavada suyunu salıp çekene kadar kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.
- Tabağa önce patlıcanlar yayılır, üzerine kıyma yayılır, domates ile süslenir.
- Ben koymadım, severseniz maydanoz serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder