arama motoru

3 Kasım 2013 Pazar

ALİ NAZİK




Malzemeler:

  • 4 kemer patlıcan
  • 2 kaşık tereyağ
  • 4 kaşık süzme yoğurt
  • tuz, karabiber
  • 400gr kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • domates, maydanoz

Yapılışı:

  • Patlıcanlar ocak üzerinde közlenir, soyulur ve küçük doğranır.
  • Sarımsaklar ezilerek yoğurda eklenir.
  • Patlıcanlar tavada tereyağ ile biraz çevrilir, ılıyınca yoğurt ile birleştirilir, tuz ve karabiber eklenir.
  • Kıyma tavada suyunu salıp çekene kadar kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.
  • Tabağa önce patlıcanlar yayılır, üzerine kıyma yayılır, domates ile süslenir.
  • Ben koymadım, severseniz maydanoz serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder