Oktay ustadan esinlenerek mevsimin ilk ayvasını kullanarak, eltimin yeni doğan torununun mevlidi için bu tatlıyı yaptım. Çok hafif, üstü mayhoş hafif bir tatlı oldu. Yiyenler beğendi, denemenizi öneririm.
Malzemeler:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı nişaşta
- 1 paket vanilya
- 2 ayva
- 6 kaşık şeker
- 1.5 su
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Süt, şeker, nişasta ve irmik tencereye konur, kısık ateşte karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirilir. En son vanilya eklenerek ateş kapatılır, sıvı yağ ile yağlanmış borcama dökülür.
- Ayvalar soyularak rendelenir.
- Tavaya ayva, 6 kaşık şeker ve su konarak ayvalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- 1/2 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı nişasta katılır ve pişen ayvaya konup, 1 taşım kaynatılıp ocak kapatılır, irmiğin üzerine dökülür.
- Soğuduktan sonra hindistan cevizi serpilir.