arama motoru

8 Ekim 2013 Salı

FIRINDA KABAK MÜCVERİ



Bu mücver fırında piştiği için çok hafif bir yemektir. Yazın bilhassa sarımsaklı yoğurt eşliğinde yemek, benim için vazgeçilmezdir.Deneyin çok seveceksiniz.

Malzeme:

  • 5 kabak
  • 2 havuç
  • 5 dal taze soğan
  • yarı demet dereotu
  • yarı demet maydanoz
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Kabaklar yıkandıktan sonra kabuklu olarak iri rendeden rendelenir
  • Havuçlar iri olarak rendelenir.
  • Maydanoz, dereotu ve taze soğanlar ince doğranır.
  • Yumurtalar, yağ,ve baharatlar ilave edilir.
  • Un ve kabartma tozu karıştırılır ve hepsi birlikte karıştılır.
  • Fırın tepsisi yağlanıp, hafif unlanır.(yapışmaması için)
  • Bir parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde tepsiye yayılır.
  • Üzerine biraz kaşar rendesi serpilip, 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder