Bu mücver fırında piştiği için çok hafif bir yemektir. Yazın bilhassa sarımsaklı yoğurt eşliğinde yemek, benim için vazgeçilmezdir.Deneyin çok seveceksiniz.
Malzeme:
- 5 kabak
- 2 havuç
- 5 dal taze soğan
- yarı demet dereotu
- yarı demet maydanoz
- 100 gr beyaz peynir
- 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz
- 3 yumurta
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Kabaklar yıkandıktan sonra kabuklu olarak iri rendeden rendelenir
- Havuçlar iri olarak rendelenir.
- Maydanoz, dereotu ve taze soğanlar ince doğranır.
- Yumurtalar, yağ,ve baharatlar ilave edilir.
- Un ve kabartma tozu karıştırılır ve hepsi birlikte karıştılır.
- Fırın tepsisi yağlanıp, hafif unlanır.(yapışmaması için)
- Bir parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde tepsiye yayılır.
- Üzerine biraz kaşar rendesi serpilip, 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder