arama motoru

8 Ekim 2013 Salı

TAVUKLU PİLAV



Tavuklu pilav hem kolay hem çok doyurucudur. Bayramlarda, mevlütlerde bu yüzden tercih edilir.
Tavuğun beyaz eti kullanılırsa daha güzel olur. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 kurusoğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavuk için)
  • 10 adet top karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı veya  2 kaşık teryağ
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Tavuk göğsü, bütün soğan, tuz ve karabiber tencereye konup, üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen tavuk kemiklerinden ayrılıp, didiklenir.
  • Pirinç 1 saat önceden sıcak suda bekletilir.
  • Tencerede yağ ve yıkanan pirinç kavrulur, tuz ve sıcak su ilave edilir.
  • Suyunu çeken pirinç demlendirilir.
  • Kaselere önce tavuk sonra pilav konur, ters çevrilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder