arama motoru

8 Ekim 2013 Salı

KABAK TATLISI



Malzemeler:

  • 1 kg. bal kabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • ceviz veya fındık

Yapılışı:

  • Bal kabakları soyulur ve 2 cm boyunda doğranır.
  • Geniş bir tencereye mümkünse bir sıra dizilir.
  • Şeker üzerine serpilir.
  • 4-5 saat sulanması için bekletilir.
  • Sulanan kabaklar kaynatılır, yumuşayana kadar beklenir.
  • Eğer çok suyu kalmışsa kısık ateşte suyu azalana kadar pişirilir.
  • Tabağa alınan kabakların üzerine ceviz veya fındık serpilir.

FIRINDA KABAK MÜCVERİ



Bu mücver fırında piştiği için çok hafif bir yemektir. Yazın bilhassa sarımsaklı yoğurt eşliğinde yemek, benim için vazgeçilmezdir.Deneyin çok seveceksiniz.

Malzeme:

  • 5 kabak
  • 2 havuç
  • 5 dal taze soğan
  • yarı demet dereotu
  • yarı demet maydanoz
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Kabaklar yıkandıktan sonra kabuklu olarak iri rendeden rendelenir
  • Havuçlar iri olarak rendelenir.
  • Maydanoz, dereotu ve taze soğanlar ince doğranır.
  • Yumurtalar, yağ,ve baharatlar ilave edilir.
  • Un ve kabartma tozu karıştırılır ve hepsi birlikte karıştılır.
  • Fırın tepsisi yağlanıp, hafif unlanır.(yapışmaması için)
  • Bir parmak kalınlığını geçmeyecek şekilde tepsiye yayılır.
  • Üzerine biraz kaşar rendesi serpilip, 180 derecede pişirilir.

TAVUKLU PİLAV



Tavuklu pilav hem kolay hem çok doyurucudur. Bayramlarda, mevlütlerde bu yüzden tercih edilir.
Tavuğun beyaz eti kullanılırsa daha güzel olur. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 kurusoğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavuk için)
  • 10 adet top karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı veya  2 kaşık teryağ
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Tavuk göğsü, bütün soğan, tuz ve karabiber tencereye konup, üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen tavuk kemiklerinden ayrılıp, didiklenir.
  • Pirinç 1 saat önceden sıcak suda bekletilir.
  • Tencerede yağ ve yıkanan pirinç kavrulur, tuz ve sıcak su ilave edilir.
  • Suyunu çeken pirinç demlendirilir.
  • Kaselere önce tavuk sonra pilav konur, ters çevrilir.

6 Ekim 2013 Pazar

MİDYE BÖREK

 


 
Midye börek şekil itibariyle değişik bir börek. Bohça böreği ile aynı malzemelere sahip, çıtır çıtır olduğu için severek yedik. Kolay gelsin sizlere.

 

Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin ve zeytinyağı karışımı
  • 1 çay bardağı su
  • Beyaz peynir, maydanoz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı peynirin içine)

Yapılışı:

  • Bir yufka masaya yayılır, üzerine su ve yağ karışımından 3-4 kaşık serpilir, iyice yayılır.
  • Peynir ve maydanoz yumurta akı ile karıştırılır.
  • Yufka artı şeklinde 4 e kesilir,
  • Her bir parçanın sivri ve yuvarlak kenarından ortaya pili şeklinde itilir.
  • İki sivri ucu yanyana getirilir.
  • Peynirli içten sivri ucuna konarak sigara böreği gibi sarılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür, yapladığımız tepsiye dizilip 180 derecede pişirilir.