Tavuklu pilav hem kolay hem çok doyurucudur. Bayramlarda, mevlütlerde bu yüzden tercih edilir.
Tavuğun beyaz eti kullanılırsa daha güzel olur. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 tavuk göğsü
- 1 kurusoğan
- 1 tatlı kaşığı tuz (tavuk için)
- 10 adet top karabiber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı veya 2 kaşık teryağ
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Tavuk göğsü, bütün soğan, tuz ve karabiber tencereye konup, üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pişen tavuk kemiklerinden ayrılıp, didiklenir.
- Pirinç 1 saat önceden sıcak suda bekletilir.
- Tencerede yağ ve yıkanan pirinç kavrulur, tuz ve sıcak su ilave edilir.
- Suyunu çeken pirinç demlendirilir.
- Kaselere önce tavuk sonra pilav konur, ters çevrilir.