arama motoru

26 Ekim 2013 Cumartesi

AYVALI İRMİKLİ SÜTLÜ TATLI


Oktay ustadan esinlenerek mevsimin ilk ayvasını kullanarak, eltimin yeni doğan torununun mevlidi için bu tatlıyı yaptım. Çok hafif, üstü mayhoş hafif bir tatlı oldu. Yiyenler beğendi, denemenizi öneririm.


Malzemeler:

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişaşta
  • 1 paket vanilya
  • 2 ayva
  • 6 kaşık şeker
  • 1.5 su
  • Hindistan cevizi

Yapılışı:

  • Süt, şeker, nişasta ve irmik tencereye konur, kısık ateşte karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirilir. En son vanilya eklenerek ateş kapatılır, sıvı yağ ile yağlanmış borcama dökülür.
  • Ayvalar soyularak rendelenir.
  • Tavaya ayva, 6 kaşık şeker ve su konarak ayvalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  • 1/2 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı nişasta katılır ve pişen ayvaya konup, 1 taşım kaynatılıp ocak kapatılır, irmiğin üzerine dökülür.
  • Soğuduktan sonra hindistan cevizi serpilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder