arama motoru

9 Kasım 2013 Cumartesi

BAYATLAMAYAN MAHLEPLİ SİMİT



Bu simit 1 ay tazeliğini muhafaza eder. Kapaklı bir kapta saklamak şartıyla gevrek kalır. Bu yüzden anneler çocukların beslenme çantalarına her zaman koyabilirler, habersiz gelen misafirler için kurtarıcı bir ikramdır.

Malzemeler:

  • 125gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • l yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağının yarısı su, yarısı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep(olmasada olur)
  • 3.5-4 su bardağı un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
  • üzeri için susam
  • 1 yumurta (sarısı hamura, beyazı üzerine )

Yapılışı:

  • yağlar, yumurta sarısı karıştırılır.
  • un hariç diğer malzeme ilave edilir.
  • Un azar azar yedirilir.
  • Hamur buzdolabında 1 saat dilendirilir.
  • Serçe parmağı kalınlığında çubuklar yapılıp simit şekli verilir.
  • Simitlerin bir yüzü önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir.
  • 180 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder