arama motoru

9 Kasım 2013 Cumartesi

KREM KARAMEL(YALANCI)



Hakikisini aratmayacak bir tatlıdır. Yumurta kokusunu sevmeyenler için ideal bir tariftir.

Malzemeler:

  • 1 kg. süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker(karamel için)

Yapılışı:

  • Süt, şeker, nişasta ve yumurta sarısı karıştırılarak pişirilir.
  • Ateşten alıdıktan sonra vanilya ilave edilir.
  • Teflon tavada 1 çay bardağı şeker eritilip kahverengi oluncaya kadar bekletilir,
  • Kaseler ıslatılır, diplerine bir kaşık karamel konur.
  • Pişen krema, kapların üzerine dökülür, buzdolabına kaldırılır.
  • Ertesi gün kaseler tabağa ters çevrilerek ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder