Hakikisini aratmayacak bir tatlıdır. Yumurta kokusunu sevmeyenler için ideal bir tariftir.
Malzemeler:
- 1 kg. süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 4 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker(karamel için)
Yapılışı:
- Süt, şeker, nişasta ve yumurta sarısı karıştırılarak pişirilir.
- Ateşten alıdıktan sonra vanilya ilave edilir.
- Teflon tavada 1 çay bardağı şeker eritilip kahverengi oluncaya kadar bekletilir,
- Kaseler ıslatılır, diplerine bir kaşık karamel konur.
- Pişen krema, kapların üzerine dökülür, buzdolabına kaldırılır.
- Ertesi gün kaseler tabağa ters çevrilerek ikram edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder