arama motoru

15 Ekim 2013 Salı

ÇİKOLATALI KEK



Çikolata olan her şey güzeldir. Çocuklar pop keke benzettikleri için severek yerler. Az malzeme ile çabucak yapılan bu keki deneyin.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket baking powder
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

  • Yumurtalar ve şeker çırpılır.
  • Yağ ilave edilir.
  • Un ve kabartma tozu birlikte elenir, karıştırılır.
  • 180 derecede 30-35 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkınca kekin üzerine 1 bardak süt ilave edilir.
  • Bitter çikolata benmari şeklinde eritilir. (kaynayan suyun üzerinde başka bir kaba konarak eritme)
  • Kek soğuyunca eritilmiş çikolata üzerine sürülür.
  • Kek ortası delik olmayan bir kalıpta pişirilir.

DEREOTLU POĞAÇA


Çok kolay ve lezzetli bir poğaçadır. Isıtıp yendiğinde tazeliğinden birşey kaybetmez. Çocuklar için ideal okul beslenmesidir.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 2.5-3 su bardağı un (ele yapışmayacak yumuşaklıkta olacak)
  • 1 paket kabartma tozu(dr.ötker marka)

Yapılışı:

  • Zeytinyağı, yoğurt, yumurta akı karıştırılır.
  • Dereotu, peynir rendesi ve tuz ilave edilir.
  • Un, kabartma tozu karıştırılır ve yumuşak bir hamur tutulur.
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Cevizden biraz büyük toplar yapılıp, üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 180 derecede pişirilir. 

PİZZA (BAYAT EKMEK PİZZASI)


Eğer pizayı seviyorsanız, bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptığım bu pizalarıda seversiniz. Bilhassa pazar sabahları çok güzel bir çeşit oluyor. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • Bayat ekmek (tazede olabilir)
  • Sucuk
  • Taze kaşar
  • Ketçap
  • Kırmızı pul biber, kekik

Yapılışı:

  • Ekmekler dilimlenir.
  • Ketçap ekmeklerin üzerine sürülür.
  • Baharatlar istenildiği kadar serpilir.
  • Sucuk dilimleri yerleştirilir.
  • Kaşar rendesi serpilir, fırın ızgarasında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.