arama motoru

15 Ekim 2013 Salı

DEREOTLU POĞAÇA


Çok kolay ve lezzetli bir poğaçadır. Isıtıp yendiğinde tazeliğinden birşey kaybetmez. Çocuklar için ideal okul beslenmesidir.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 2.5-3 su bardağı un (ele yapışmayacak yumuşaklıkta olacak)
  • 1 paket kabartma tozu(dr.ötker marka)

Yapılışı:

  • Zeytinyağı, yoğurt, yumurta akı karıştırılır.
  • Dereotu, peynir rendesi ve tuz ilave edilir.
  • Un, kabartma tozu karıştırılır ve yumuşak bir hamur tutulur.
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Cevizden biraz büyük toplar yapılıp, üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 180 derecede pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder