arama motoru

22 Aralık 2013 Pazar

HAMAYİLİ BÖREK


Malzemeler,.

  • 2 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 çay bard. süt
  • 3/4 çay bard.sıvıyağ
  • Beyaz peynir, maydanoz
  • Çörek otu

Yapılışı:

  • Bir yufka serilir, yumurta, yağ ve süt karışımı ile ıslatılır.
  • İkinci yufka üzerine yayılır, tekrar karışım ile ıslatılır.
  • Peynirli harç yufkanın ortasına yayılır, karşılıklı kenarları yanyana olacak şekilde kapatılır.
  • Üzeri tekrar ıslatılır, diğer iki kenarı yanyana kapatılır.
  • Kare elde edilir. Köşeler tam ortaya olacak şekilde kapatılır. Zarf şeklinde olur. Üzerine kalan karışımdan sürülüp çörek otu serpilir ve 180 derecede pişirilir.

KABAK PASTASI

 

Malzemeler:

  • 1kg tatlı kabak
  • 1 su bard. şeker
  • 1,5 paket pötübör bisküvi
  • 1 su bard. dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 100gr tereyağ
  • Hindistan cevizi
  • 2 su bard. süt
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

  • Kabaklar küp küp doğranarak 1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlanır.
  • Kabakların fazla suyu kalmışsa süzülür, şeker ilave edilir, çatalla ezilir.
  • Ceviz, vanilya, tereyağ ve küçük kırılmış biküviler ilave edilerek karıştırılır, soğumaya bırakılır.
  • Süt, un, nişasta ve şeker muhallebi gibi pişirilir, en son limon kabuğu rendesi katılır, soğutulur.
  • Kabak püresinden limon kadar alınıp elle yuvarlanır, ortasına çukur açılıp kremadan konur, hindistan cevizine bulanır.
  • Veya streç yayılan kek kalıbına biraz konup ortasına krema, üzerine tekrar kabak konup soğutulur, yerken ters çevrilir.