Malzemeler,.
- 2 yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bard. süt
- 3/4 çay bard.sıvıyağ
- Beyaz peynir, maydanoz
- Çörek otu
Yapılışı:
- Bir yufka serilir, yumurta, yağ ve süt karışımı ile ıslatılır.
- İkinci yufka üzerine yayılır, tekrar karışım ile ıslatılır.
- Peynirli harç yufkanın ortasına yayılır, karşılıklı kenarları yanyana olacak şekilde kapatılır.
- Üzeri tekrar ıslatılır, diğer iki kenarı yanyana kapatılır.
- Kare elde edilir. Köşeler tam ortaya olacak şekilde kapatılır. Zarf şeklinde olur. Üzerine kalan karışımdan sürülüp çörek otu serpilir ve 180 derecede pişirilir.
Malzemeler:
- 1kg tatlı kabak
- 1 su bard. şeker
- 1,5 paket pötübör bisküvi
- 1 su bard. dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilya
- 100gr tereyağ
- Hindistan cevizi
- 2 su bard. süt
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
- Kabaklar küp küp doğranarak 1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlanır.
- Kabakların fazla suyu kalmışsa süzülür, şeker ilave edilir, çatalla ezilir.
- Ceviz, vanilya, tereyağ ve küçük kırılmış biküviler ilave edilerek karıştırılır, soğumaya bırakılır.
- Süt, un, nişasta ve şeker muhallebi gibi pişirilir, en son limon kabuğu rendesi katılır, soğutulur.
- Kabak püresinden limon kadar alınıp elle yuvarlanır, ortasına çukur açılıp kremadan konur, hindistan cevizine bulanır.
- Veya streç yayılan kek kalıbına biraz konup ortasına krema, üzerine tekrar kabak konup soğutulur, yerken ters çevrilir.