arama motoru

22 Aralık 2013 Pazar

HAMAYİLİ BÖREK


Malzemeler,.

  • 2 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 çay bard. süt
  • 3/4 çay bard.sıvıyağ
  • Beyaz peynir, maydanoz
  • Çörek otu

Yapılışı:

  • Bir yufka serilir, yumurta, yağ ve süt karışımı ile ıslatılır.
  • İkinci yufka üzerine yayılır, tekrar karışım ile ıslatılır.
  • Peynirli harç yufkanın ortasına yayılır, karşılıklı kenarları yanyana olacak şekilde kapatılır.
  • Üzeri tekrar ıslatılır, diğer iki kenarı yanyana kapatılır.
  • Kare elde edilir. Köşeler tam ortaya olacak şekilde kapatılır. Zarf şeklinde olur. Üzerine kalan karışımdan sürülüp çörek otu serpilir ve 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder