HAMAYİLİ BÖREK
Malzemeler,.
- 2 yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bard. süt
- 3/4 çay bard.sıvıyağ
- Beyaz peynir, maydanoz
- Çörek otu
Yapılışı:
- Bir yufka serilir, yumurta, yağ ve süt karışımı ile ıslatılır.
- İkinci yufka üzerine yayılır, tekrar karışım ile ıslatılır.
- Peynirli harç yufkanın ortasına yayılır, karşılıklı kenarları yanyana olacak şekilde kapatılır.
- Üzeri tekrar ıslatılır, diğer iki kenarı yanyana kapatılır.
- Kare elde edilir. Köşeler tam ortaya olacak şekilde kapatılır. Zarf şeklinde olur. Üzerine kalan karışımdan sürülüp çörek otu serpilir ve 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder