Merhaba sevgili okuyucularım. Bu siteyi yıllardır yemeğe olan merakım yüzünden açtım. Umarım yemek yapmaya yeni başlayanlar ve yemek yapmayı sevenler, benden yeni birşeyler öğrenip uygulayabilirler. Sevgiyle kalın.
arama motoru
22 Aralık 2013 Pazar
KABAK PASTASI
Malzemeler:
1kg tatlı kabak
1 su bard. şeker
1,5 paket pötübör bisküvi
1 su bard. dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
100gr tereyağ
Hindistan cevizi
2 su bard. süt
1 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Kabaklar küp küp doğranarak 1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlanır.
Kabakların fazla suyu kalmışsa süzülür, şeker ilave edilir, çatalla ezilir.
Ceviz, vanilya, tereyağ ve küçük kırılmış biküviler ilave edilerek karıştırılır, soğumaya bırakılır.
Süt, un, nişasta ve şeker muhallebi gibi pişirilir, en son limon kabuğu rendesi katılır, soğutulur.
Kabak püresinden limon kadar alınıp elle yuvarlanır, ortasına çukur açılıp kremadan konur, hindistan cevizine bulanır.
Veya streç yayılan kek kalıbına biraz konup ortasına krema, üzerine tekrar kabak konup soğutulur, yerken ters çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder