ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI
Malzeme:
- 25 adet kuru patlıcan
- 1 su bardağı pirinç
- yarım yemek kaşığı acı biber salçası
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- karabiber, kimyon, tuz
- yarım limon suyu
- 2 kaşık nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 kuru soğan
Yapılışı:
- Kuru patlıcanları soğuk suda yıkayıp, kaynayan suya atıp yumuşayana kadar haşlarız.
- Küp kesilmiş soğanlar pirinçle karıştırılıp, nar ekşisi hariç diğer malzemeler ilave edilir.
- Patlıcanların 3/4ü doldurularak yatık bir şekilde tencereye dizilir.Üzerine tabak kapatılıp 2 bardak su ilavesiyle pişirilir.
- Pişmesine 10 dakika kala üzerine nar ekşisi dökülerek devam edilir.
- Harika bir tat, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder