Merhaba sevgili okuyucularım. Bu siteyi yıllardır yemeğe olan merakım yüzünden açtım. Umarım yemek yapmaya yeni başlayanlar ve yemek yapmayı sevenler, benden yeni birşeyler öğrenip uygulayabilirler. Sevgiyle kalın.
arama motoru
15 Aralık 2013 Pazar
ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI
Malzeme:
25 adet kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
yarım yemek kaşığı acı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı kuru nane
karabiber, kimyon, tuz
yarım limon suyu
2 kaşık nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
Yapılışı:
Kuru patlıcanları soğuk suda yıkayıp, kaynayan suya atıp yumuşayana kadar haşlarız.
Küp kesilmiş soğanlar pirinçle karıştırılıp, nar ekşisi hariç diğer malzemeler ilave edilir.
Patlıcanların 3/4ü doldurularak yatık bir şekilde tencereye dizilir.Üzerine tabak kapatılıp 2 bardak su ilavesiyle pişirilir.
Pişmesine 10 dakika kala üzerine nar ekşisi dökülerek devam edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder