arama motoru

15 Aralık 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI



Malzeme:

  • 25 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • yarım yemek kaşığı acı biber salçası
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • karabiber, kimyon, tuz
  • yarım limon suyu
  • 2 kaşık nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kuru soğan

Yapılışı:

  • Kuru patlıcanları soğuk suda yıkayıp, kaynayan suya atıp yumuşayana kadar haşlarız.
  • Küp kesilmiş soğanlar pirinçle karıştırılıp, nar ekşisi hariç diğer malzemeler ilave edilir.
  • Patlıcanların 3/4ü doldurularak yatık bir şekilde tencereye dizilir.Üzerine tabak kapatılıp 2 bardak su ilavesiyle pişirilir.
  • Pişmesine 10 dakika kala üzerine nar ekşisi dökülerek devam edilir.
  • Harika bir tat, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder