arama motoru

21 Eylül 2013 Cumartesi

EV USULÜ İSKENDER KEBAP

 
 

Merhabalar, bugün tatil günü olduğu için, çocuklara iskender kebap yapayım dedim. Daha önce hazırlamış olduğum kebap etini buzluktan alıp alt rafa indirdim.Akşam artık, et kesilecek duruma gelmişti, başladım pişirmeye. Bu nefis tadı sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun bakalım.


Malzemeler:

  • 2 büyük parça antrikot
  • 100 gr. kıyma
  • tuz, karabiber, kimyon
Sos malzemesi:
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 50gr. tereyağ
  • tuz, karabiber
  • su ( etsuyu tercih edilir )
  • Üzerine tereyağ ve yoğurt
  • Sivribiber
etin sarılmış hali

Yapılışı:

  • Etler önlü arkalı tuzlanıp karabiberlenir.
  • Kıymaya yeterince tuz, kimyon ve karabiber eklenip yoğrulur.
  • 2 parça et yanyana konur, üzerine kıyma yayılır ve rulo şeklinde yuvarlanır.
  • Masaya önce streç flim, üzerine yağlı kağıt konup etler yerleştirilir ve birlikte sarılır.
  • Buzlukta dondurulur.
  • Diğer tarafta sos için bir tavaya tereyağ ile salça konarak kavrulur.
  • Üzerine su ilave edilerek kaynatılır.
  • tuz ve karabiber eklenir.
  • Kıvam olarak krep benzetmesini yapabiliriz.
  • Etler buzlu halde iken incecik kesilerek, hafif yağlanmış tavada kızartılır.
  • Tabaklara önce küp doğranmış ve tavada ısıtılmış  tırnak pideleri konarak üzerlerine sos dökülür.
  • Pişen etler ekmeklerin üzerine yerleştirilir, tereyağ ve sos gezdirilir.
  • Tabakların kenarına yoğurt ve kızartılmış biber konup servis yapılır.

19 Eylül 2013 Perşembe

ŞEKERLİ YUMUŞAK KURABİYE





Malzemeler:

3 yumurta (1 nin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı yoğurt
100gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için tozşeker

Yapılışı:

  1. Yumurtalar ve şeker karıştırılır.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağ ve sıvıyağ ilave edilir.
  3. Un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilir.
  4. Çok yumuşak bir hamur tutulur, cevizden biraz büyük parçalar alınır, top şekli verilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür, şeker serpilir.
  6. 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. İçi yumuşak güzel bir kurabiye olup çayın yanında yenir.

18 Eylül 2013 Çarşamba

TAVUKLU VE MANTARLI ELBASAN TAVA

 

Malzemeler:

1 bütün tavuk göğsü
1 büyük kuru soğan
Yarımçay bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber

3-2-1 POĞAÇASI



Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
1 yumurta sarısı (üzerine)

Yapılısı

  • Karıştırma kabına yoğurt ve sıvı yağ konur.
  • Un, tuz ve kabartma tozu karıştırılarak ilave edilir.
  • Yumuşak bir hamur tutulur.
  • Limon kadar bezelere ayrılarak, fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun.