El Açması Kat Kat Börek
Malzemeler: (6-8 kişilik)
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar su
- Çörekotu
Hamur aralarına sürmek için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 100gr. tereyağı
İç Malzemesi:
- 250gr. kıyma
- 2 kuru soğan
- tuz, karabiber
- zeytinyağı
YAPILIŞI:
- Un derin bir kaba konup, ortası havuz şeklinde açılır.
- Ortaya süt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ilave edilerek hamur yoğrulur.
- Hamur kulak memesi yumuşaklığında olana kadar su ilave edilerek toparlanır.
- Limon büyüklüğünde 14 bezeye ayrılır.
- Her beze pasta tabağı kadar açılır, araları zeytinyağı ve tereyağı karışımı ile yağlanarak 7'li
- grup olarak üst üste konur.
- Küçük doğranmış soğanlar zeytinyağında hafif sarartılıp kıyma ilave edilerek kavrulur.
- Tuz ve karabiber ilave edilip soğutulur.
- Dinlenen hamur elle 40cm çapında tepsi büyüklüğünde açılır, hafif yağlanmış tepsiye yayılır.
- Hamur üzerine kıymalı içten serperiz.
- Diğer dinlenmiş hamur aynı büyüklükte elle açılarak tepsiye yerleştirilir.
- Alttaki hamur üstteki hamur ile pili yapılarak birleştirilir.
- Hamur üzerine 1 kaşık yoğurt ve yağ karışımı yayılır.
- Üzerine çörekotu serpilir.
- 180 derecede pişirilir.
Kabartma tozu yerine soda veya madensuyu kullanilabilirmi.
YanıtlaSilmaden suyu hazır yufka ile yapılan böreklerde kullanılabilir.
Sil