arama motoru

14 Eylül 2013 Cumartesi

El Açması Kat Kat Börek


Malzemeler: (6-8 kişilik) 

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar su
  • Çörekotu
Hamur aralarına sürmek için;
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 100gr. tereyağı
İç Malzemesi:
  • 250gr. kıyma
  • 2 kuru soğan
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı

YAPILIŞI:

  • Un derin bir kaba konup, ortası havuz şeklinde açılır.
  • Ortaya süt, zeytinyağı, tuz, kabartma tozu ilave edilerek hamur yoğrulur.
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığında  olana kadar su ilave edilerek toparlanır.
  • Limon büyüklüğünde 14 bezeye ayrılır.
  • Her beze pasta tabağı kadar açılır, araları zeytinyağı ve tereyağı karışımı ile yağlanarak 7'li
  • grup olarak üst üste konur.
  • Küçük doğranmış soğanlar zeytinyağında hafif sarartılıp kıyma ilave edilerek kavrulur.
  • Tuz ve karabiber ilave edilip soğutulur.
  • Dinlenen hamur elle 40cm çapında tepsi büyüklüğünde açılır, hafif yağlanmış tepsiye yayılır.
  • Hamur üzerine kıymalı içten serperiz.
  • Diğer dinlenmiş hamur aynı büyüklükte elle açılarak tepsiye yerleştirilir.
  • Alttaki hamur üstteki hamur ile pili yapılarak birleştirilir.
  • Hamur üzerine 1 kaşık yoğurt ve yağ karışımı yayılır.
  • Üzerine çörekotu serpilir.
  •  180 derecede pişirilir.



2 yorum:

  1. Kabartma tozu yerine soda veya madensuyu kullanilabilirmi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maden suyu hazır yufka ile yapılan böreklerde kullanılabilir.

      Sil