arama motoru

14 Eylül 2013 Cumartesi

Patatesli Ciğer Tava

Malzemeler:  (4-5 kişilik)

  • 750gr. kuzu ciğeri ( küp doğranmış )
  • 2 orta boy patetes, 2 orta boy havuç
  • 4 dal taze soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz, kara biber, kırmızı pul bider
  • Sıvı yağ





Yapılışı:

  • Küp doğranmış patatesler, havuç kızdırılmış yağda kızartılıp tabağa alınır.
  • Unlanmış ciğerler süzgeçte silkelenerek aynı yağda kızartılır (ciğerler kurumadan yağdan alınmalıdır).
  • Derin bir kapta patates ve ciğerler tuz ve karabiberle karıştırılır.
  • Doğranmış soğan ve maydanozlar ciğerin üzerine serpilir.
Afiyet olsun.

Not: Sıvı yağda önce patatesler sonra ciğerler kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerine alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder