Malzemeler: (4-5 kişilik)
- 750gr. kuzu ciğeri ( küp doğranmış )
- 2 orta boy patetes, 2 orta boy havuç
- 4 dal taze soğan
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz, kara biber, kırmızı pul bider
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- Küp doğranmış patatesler, havuç kızdırılmış yağda kızartılıp tabağa alınır.
- Unlanmış ciğerler süzgeçte silkelenerek aynı yağda kızartılır (ciğerler kurumadan yağdan alınmalıdır).
- Derin bir kapta patates ve ciğerler tuz ve karabiberle karıştırılır.
- Doğranmış soğan ve maydanozlar ciğerin üzerine serpilir.
Not: Sıvı yağda önce patatesler sonra ciğerler kızartıldıktan sonra kağıt havlu üzerine alınmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder