Enfes Kavak İnciri Reçelimiz |
Malzemeler:
- 1 kg kavak inciri
- 1 kg kavak inciri
- 1 çay kaşığı limon tuzu veya 2 limon suyu
- 1 Çay bardağı su, 1 çubuk tarçın
- 800 gr. tozşeker
Yapılışı:
- İncirlerin sivri sert kısımları kesilerek tencereye dizilir.
- Üzerine tozşeker serpilerek bir gece bekletilir.
- Sulanan incir kaynamaya başlatılır.
- Kaynama noktasından sonra kısık ateşte incirler yumuşayana kadar pişirilir.
- En son limon tuzu veya limon suyu ilave edilir, beş dakika sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Reçel yapılırken tencerenin kapağı kapatılmaz ve köpükleri oluştukça kaşıkla alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder