arama motoru

12 Eylül 2013 Perşembe

KAVAK İNCİRİ REÇELİ


Enfes Kavak İnciri Reçelimiz

Malzemeler:

  • 1 kg kavak inciri
  • 1 kg kavak inciri
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya 2 limon suyu
  • 1 Çay bardağı su, 1 çubuk tarçın
  • 800 gr. tozşeker

 

 

Yapılışı:    

  • İncirlerin sivri sert kısımları kesilerek tencereye dizilir.
  • Üzerine tozşeker serpilerek bir gece bekletilir.
  • Sulanan incir kaynamaya başlatılır.
  • Kaynama noktasından sonra kısık ateşte incirler yumuşayana kadar pişirilir.
  • En son limon tuzu veya limon suyu ilave edilir, beş dakika sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Reçel yapılırken tencerenin kapağı kapatılmaz ve köpükleri oluştukça kaşıkla alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder