arama motoru

4 Aralık 2013 Çarşamba

KARAKIZ TATLISI



Malzemeler:

  • 2 yumurta (1 nin akı üzerine)
  • 125gr. yumuşamış margarin
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket kakao (50gr)
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayacak yumuşaklıkta)
Şerbeti: 2 su bardağı şeker
3.5 su bardağı süt

Yapılışı:

  • Yağlar, yumurta, şeker karıştırılır.
  • Un, kakao ve kabartma tozu karıştırılır, diğer malzemeye eklenerek hamur tutulur.
  • Cevizden biraz büyük bezeler yapılarak mekik şekli verilir.
  • Üzerlerine yumurta akı sürülüp çatalla çizilir.
  • 180 derecede 30_35 dakika pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kaynatılıp soğuyan şerbet dökülür.
.

1 Aralık 2013 Pazar

CEVİZLİ AÇMA



Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu veya sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı( hamurun içine)
  • 1 paket instand maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 125 gr tereyağ
  • 5 veya 6 su bardağı un
  • Dövülmüş ceviz
  • Üzerine yumurta sarısı

Yapılışı:

  • Süt, yoğurt suyu, zeytinyağı karıştırılır.
  • Un, tuz ve şeker ilavesiyle yumuşak bir hamur tutulur.
  • 1_1.5 saat üstü kapalı bir şekilde kabarmaya bırakılır.
  • Kabaran hamur 4 eşit bezeye ayrılır.
  • İlk beze 0.5 cm kalınlığında açılıp üzerine yumuşamış tereyağ sürülür, ceviz serpilir.
  • İkinci bezede aynı şekilde açılıp diğerinin üzerine konur, tereyağ sürülüp rulo yapılır.
  • Diğer 2 bezede aynı şekilde yapılır.
  • Rulolar elle biraz uzatılır ve 10 cm uzunluğunda kesilip yuvarlak şekil verilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp tepside 15 dakika bekletilerek kabarması sağlanır.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirilir. 

SUŞİ(YALANCI SUŞİ)




Malzemeler:

  • 3 haşlanmış patates
  • kırmızı biber turşusu veya köz kırmızı biber
  • 3 adet pazı yaprağı
  • 1 limon suyu
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Pazı yaprakları kaynar suya batırılıp yumuşatılır.(10 saniye yeter)
  • Haşlanmış patatesler ezilir, limon suyu, tuz, zeytinyağı ve karabiber ilave edilir.
  • Yumuşamış pazı yapraklarının üzerine püre yayılır.
  • Köz biberler veya turşu parçaları ortaya yerleştirilir.
  • Alta yaydığımız aliminyum folyo yardımıyla rulo yapılır.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirip 2 cm kalınlığında kesilerek servis yapılır.