arama motoru

4 Aralık 2013 Çarşamba

KARAKIZ TATLISI



Malzemeler:

  • 2 yumurta (1 nin akı üzerine)
  • 125gr. yumuşamış margarin
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket kakao (50gr)
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayacak yumuşaklıkta)
Şerbeti: 2 su bardağı şeker
3.5 su bardağı süt

Yapılışı:

  • Yağlar, yumurta, şeker karıştırılır.
  • Un, kakao ve kabartma tozu karıştırılır, diğer malzemeye eklenerek hamur tutulur.
  • Cevizden biraz büyük bezeler yapılarak mekik şekli verilir.
  • Üzerlerine yumurta akı sürülüp çatalla çizilir.
  • 180 derecede 30_35 dakika pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kaynatılıp soğuyan şerbet dökülür.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder