CEVİZLİ AÇMA
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt suyu veya sulu yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı( hamurun içine)
- 1 paket instand maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 125 gr tereyağ
- 5 veya 6 su bardağı un
- Dövülmüş ceviz
- Üzerine yumurta sarısı
Yapılışı:
- Süt, yoğurt suyu, zeytinyağı karıştırılır.
- Un, tuz ve şeker ilavesiyle yumuşak bir hamur tutulur.
- 1_1.5 saat üstü kapalı bir şekilde kabarmaya bırakılır.
- Kabaran hamur 4 eşit bezeye ayrılır.
- İlk beze 0.5 cm kalınlığında açılıp üzerine yumuşamış tereyağ sürülür, ceviz serpilir.
- İkinci bezede aynı şekilde açılıp diğerinin üzerine konur, tereyağ sürülüp rulo yapılır.
- Diğer 2 bezede aynı şekilde yapılır.
- Rulolar elle biraz uzatılır ve 10 cm uzunluğunda kesilip yuvarlak şekil verilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp tepside 15 dakika bekletilerek kabarması sağlanır.
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder