Merhaba sevgili okuyucularım. Bu siteyi yıllardır yemeğe olan merakım yüzünden açtım. Umarım yemek yapmaya yeni başlayanlar ve yemek yapmayı sevenler, benden yeni birşeyler öğrenip uygulayabilirler. Sevgiyle kalın.
arama motoru
1 Aralık 2013 Pazar
CEVİZLİ AÇMA
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt suyu veya sulu yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı( hamurun içine)
1 paket instand maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
125 gr tereyağ
5 veya 6 su bardağı un
Dövülmüş ceviz
Üzerine yumurta sarısı
Yapılışı:
Süt, yoğurt suyu, zeytinyağı karıştırılır.
Un, tuz ve şeker ilavesiyle yumuşak bir hamur tutulur.
1_1.5 saat üstü kapalı bir şekilde kabarmaya bırakılır.
Kabaran hamur 4 eşit bezeye ayrılır.
İlk beze 0.5 cm kalınlığında açılıp üzerine yumuşamış tereyağ sürülür, ceviz serpilir.
İkinci bezede aynı şekilde açılıp diğerinin üzerine konur, tereyağ sürülüp rulo yapılır.
Diğer 2 bezede aynı şekilde yapılır.
Rulolar elle biraz uzatılır ve 10 cm uzunluğunda kesilip yuvarlak şekil verilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp tepside 15 dakika bekletilerek kabarması sağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder