arama motoru

1 Aralık 2013 Pazar

CEVİZLİ AÇMA



Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu veya sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı( hamurun içine)
  • 1 paket instand maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 125 gr tereyağ
  • 5 veya 6 su bardağı un
  • Dövülmüş ceviz
  • Üzerine yumurta sarısı

Yapılışı:

  • Süt, yoğurt suyu, zeytinyağı karıştırılır.
  • Un, tuz ve şeker ilavesiyle yumuşak bir hamur tutulur.
  • 1_1.5 saat üstü kapalı bir şekilde kabarmaya bırakılır.
  • Kabaran hamur 4 eşit bezeye ayrılır.
  • İlk beze 0.5 cm kalınlığında açılıp üzerine yumuşamış tereyağ sürülür, ceviz serpilir.
  • İkinci bezede aynı şekilde açılıp diğerinin üzerine konur, tereyağ sürülüp rulo yapılır.
  • Diğer 2 bezede aynı şekilde yapılır.
  • Rulolar elle biraz uzatılır ve 10 cm uzunluğunda kesilip yuvarlak şekil verilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp tepside 15 dakika bekletilerek kabarması sağlanır.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder