SUŞİ(YALANCI SUŞİ)
Malzemeler:
- 3 haşlanmış patates
- kırmızı biber turşusu veya köz kırmızı biber
- 3 adet pazı yaprağı
- 1 limon suyu
- 2 kaşık zeytinyağı
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Pazı yaprakları kaynar suya batırılıp yumuşatılır.(10 saniye yeter)
- Haşlanmış patatesler ezilir, limon suyu, tuz, zeytinyağı ve karabiber ilave edilir.
- Yumuşamış pazı yapraklarının üzerine püre yayılır.
- Köz biberler veya turşu parçaları ortaya yerleştirilir.
- Alta yaydığımız aliminyum folyo yardımıyla rulo yapılır.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirip 2 cm kalınlığında kesilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder