arama motoru

22 Kasım 2013 Cuma

IZGARA KÖFTE VE PÜRE


Malzemeler:

  • 400 gr köftelik kıyma( döş veya antrikot üstü olursa yumuşak olur)
  • 1 kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • tuz, karabiber, kimyon
  • 3 iri patates
  • 50gr tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • yarım çay kaşığı muskat tozu(güzel koku verir)
  • tuz

Yapılışı:

  • Kıyma, rende yapılıp suyu sıkılmış soğan, ufalanmış bayat ekmek veya 2 kaşık galeta unu
  • baharatlar, maydanoz yoğrulup, buzdolabında dinlendirilir.
  • Patatesler soyulup küp şeklinde kesilip az suda haşlanır.
  • Süzülen pateteslere tereyağ ve süt katılıp ezilir.
  • Muskat rendesi ve tuz katılıp ateş kapatılır.
  • Köfteler şekil verilip oluklu ızgara tavada az yağda kızartılır,
  • Birlikte servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder