IZGARA KÖFTE VE PÜRE
Malzemeler:
- 400 gr köftelik kıyma( döş veya antrikot üstü olursa yumuşak olur)
- 1 kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz, karabiber, kimyon
- 3 iri patates
- 50gr tereyağ
- 1 su bardağı süt
- yarım çay kaşığı muskat tozu(güzel koku verir)
- tuz
Yapılışı:
- Kıyma, rende yapılıp suyu sıkılmış soğan, ufalanmış bayat ekmek veya 2 kaşık galeta unu
- baharatlar, maydanoz yoğrulup, buzdolabında dinlendirilir.
- Patatesler soyulup küp şeklinde kesilip az suda haşlanır.
- Süzülen pateteslere tereyağ ve süt katılıp ezilir.
- Muskat rendesi ve tuz katılıp ateş kapatılır.
- Köfteler şekil verilip oluklu ızgara tavada az yağda kızartılır,
- Birlikte servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder