arama motoru

22 Kasım 2013 Cuma

DEMİR TATLISI


Malzeme:

  • 2 kaşık nişasta
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 paket baking powder
  • 1 paket vanilya
  • Un(kekten cıvık, krepten koyu kıvamda)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:

  • Şeker ve su kaynatılarak soğutulur.
  • yumurta, süt, nişasta, vanilya karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu elenerek katılır ve iyice çırpılır.
  • Küçük bir tencerede 3 parmak yüksekliğinde konulan sıvıyağ ısıtılır.
  • Şekilli demir yağa batırılarak ısıtılır ve demirin üstüne çıkmayacak şekilde hamura batırılır, yağın içine konup çatal yardımıyla hamur düşürülür.
  • Pembeleşen hamurlar kağıt havluya çıkartılır.
  • Yerken üzerine şerbet dökülür.
Not: Kullanılan demir özel olarak Erzurum'dan geldiği için yapabildim, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder