Malzeme:
- 2 kaşık nişasta
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 paket baking powder
- 1 paket vanilya
- Un(kekten cıvık, krepten koyu kıvamda)
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Yapılışı:
- Şeker ve su kaynatılarak soğutulur.
- yumurta, süt, nişasta, vanilya karıştırılır.
- Un, kabartma tozu elenerek katılır ve iyice çırpılır.
- Küçük bir tencerede 3 parmak yüksekliğinde konulan sıvıyağ ısıtılır.
- Şekilli demir yağa batırılarak ısıtılır ve demirin üstüne çıkmayacak şekilde hamura batırılır, yağın içine konup çatal yardımıyla hamur düşürülür.
- Pembeleşen hamurlar kağıt havluya çıkartılır.
- Yerken üzerine şerbet dökülür.
Not: Kullanılan demir özel olarak Erzurum'dan geldiği için yapabildim, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder