arama motoru

15 Kasım 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Malzemeler:

  • 5 enginar
  • 1 orta boy kurusoğan
  • 1 ortaboy havuç, 1 patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım demet dereotu
  • tuz, limon suyu

Yapılışı:

  • Enginarlar yıkanıp limonlu suda bekletilir.
  • Soğan ve havuç tavla zarı gibi doğranıp yağda sotelenir.
  • Bezelyeler ve patates ilave edilir, 2 su bardağı su eklenip 10 dakika pişirilir.
  • Enginarlar ters olarak yerleştirilir, tuz, limon suyu ve şeker eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Soğuyan enginarlar tabağa konup ortalarına sebzeler doldurulur.
  • Üzerine dereotu serpilir, soğuk servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder