Merhaba sevgili okuyucularım. Bu siteyi yıllardır yemeğe olan merakım yüzünden açtım. Umarım yemek yapmaya yeni başlayanlar ve yemek yapmayı sevenler, benden yeni birşeyler öğrenip uygulayabilirler. Sevgiyle kalın.
arama motoru
15 Kasım 2013 Cuma
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler:
5 enginar
1 orta boy kurusoğan
1 ortaboy havuç, 1 patates
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım demet dereotu
tuz, limon suyu
Yapılışı:
Enginarlar yıkanıp limonlu suda bekletilir.
Soğan ve havuç tavla zarı gibi doğranıp yağda sotelenir.
Bezelyeler ve patates ilave edilir, 2 su bardağı su eklenip 10 dakika pişirilir.
Enginarlar ters olarak yerleştirilir, tuz, limon suyu ve şeker eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder