ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler:
- 5 enginar
- 1 orta boy kurusoğan
- 1 ortaboy havuç, 1 patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- yarım demet dereotu
- tuz, limon suyu
Yapılışı:
- Enginarlar yıkanıp limonlu suda bekletilir.
- Soğan ve havuç tavla zarı gibi doğranıp yağda sotelenir.
- Bezelyeler ve patates ilave edilir, 2 su bardağı su eklenip 10 dakika pişirilir.
- Enginarlar ters olarak yerleştirilir, tuz, limon suyu ve şeker eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Soğuyan enginarlar tabağa konup ortalarına sebzeler doldurulur.
- Üzerine dereotu serpilir, soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder