arama motoru

15 Kasım 2013 Cuma

ISLAK KEK



Islak kek, yaş pastadan daha hafif fakat pasta yiyor gibi hissedildiğinden tercih ettiğim kek çeşitidir. Buzdolabında saklanıldığı sürece bir hafta kalabilir. Bu kekde kullanılan sosta çiğ yumurta kullanılmadığından sağlıklıdır.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 kaşık kakao

Sos için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 kaşık kakao
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker

Yapılışı:

  • Yumurtalar şeker ile çırpılır.
  • Sıvıyağ, süt ilave edilir.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir,
  • Karışım yağlanmış yüksek kenarlı cam kaba boşaltılır,  180 derecede 35_40 dakika pişirilir.
  • Sos malzemeleri karıştırılır, pişen kekin üzerine dökülür.
  • Bir gün sonra yenir.
  • Mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder