Merhaba sevgili okuyucularım. Bu siteyi yıllardır yemeğe olan merakım yüzünden açtım. Umarım yemek yapmaya yeni başlayanlar ve yemek yapmayı sevenler, benden yeni birşeyler öğrenip uygulayabilirler. Sevgiyle kalın.
arama motoru
11 Kasım 2013 Pazartesi
ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Malzeme:
1kg pırasa
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım limon suyu
yarım kahve fincanı pirinç
yarım demet dereotu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Havuçlar verev veya yuvarlak şekilde kabukları soyulduktan sonra doğranır.
Düdüklü tencereye( veya normal tencere) yağla birlikte konarak 5 dakika çevrilir.
Dış kabukları 1 kat soyulan pırasalar 1 cm eninde verevine doğranarak ilave edilir.
Tuz ve şeker eklenerek 5 dakika daha çevrilir.
Pirinçler eklenir.
1 çay bardağı su konup( normal tencerede 1 su bardağı) kapağı kapatılır.
15 dakika sonra açılır, eğer sulu kalmışsa ağzı açık kaynatılır, yağına kalmalıdır.
Soğuyunca tabağa boşaltılır, üzerine dereotu serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder