arama motoru

11 Kasım 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Malzeme:

  • 1kg pırasa
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım limon suyu
  • yarım kahve fincanı pirinç
  • yarım demet dereotu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Havuçlar verev veya yuvarlak şekilde kabukları soyulduktan sonra doğranır.
  • Düdüklü tencereye( veya normal tencere) yağla birlikte konarak 5 dakika çevrilir.
  • Dış kabukları 1 kat soyulan pırasalar 1 cm eninde verevine doğranarak ilave edilir.
  • Tuz ve şeker eklenerek 5 dakika daha çevrilir.
  • Pirinçler eklenir.
  • 1 çay bardağı su konup( normal tencerede 1 su bardağı) kapağı kapatılır.
  • 15 dakika sonra açılır, eğer sulu kalmışsa ağzı açık kaynatılır, yağına kalmalıdır.
  • Soğuyunca tabağa boşaltılır, üzerine dereotu serpilir.
 konarak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder