ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Malzeme:
- 1kg pırasa
- 2 havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım limon suyu
- yarım kahve fincanı pirinç
- yarım demet dereotu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Havuçlar verev veya yuvarlak şekilde kabukları soyulduktan sonra doğranır.
- Düdüklü tencereye( veya normal tencere) yağla birlikte konarak 5 dakika çevrilir.
- Dış kabukları 1 kat soyulan pırasalar 1 cm eninde verevine doğranarak ilave edilir.
- Tuz ve şeker eklenerek 5 dakika daha çevrilir.
- Pirinçler eklenir.
- 1 çay bardağı su konup( normal tencerede 1 su bardağı) kapağı kapatılır.
- 15 dakika sonra açılır, eğer sulu kalmışsa ağzı açık kaynatılır, yağına kalmalıdır.
- Soğuyunca tabağa boşaltılır, üzerine dereotu serpilir.
konarak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder