arama motoru

11 Kasım 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA




Malzemeler:

  • 2 katlı pasta taban
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket pastacı kreması
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 40gr bitter çikolata
  • pastayı ıslatmak için 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı nescafe,2 kesme şeker

Yapılışı:

  • Kreması için süt, şeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu karıştırıp kaynayana kadar pişirilir.
  • Pişen kremaya vanilya eklenir.
  • Krema soğuyunca pastacı kremasının yarısını toz halde kremaya ilave edilip mikserle çırpılır.
  • Pastanın alt katı nescafeli su ile ıslatılır, üzerine kremanın 3/4 ü yayılır.
  • Pastanın 2. katı üzerine yerleştirilir.
  • Kalan pastacı kreması 1 çay bardağı süt ile çırpılır, kalan 1/4 kremaya ilave edilir.
  • Pastanın üstüne ve yanlarına spatula ile yayılır.
  • Bitter çikolata benmari usulü ile eritilip pastanın üzerine yayılan kremadan 1 kaşık alınarak
  • karıtırılır, pompa torbası ile üzeri süslenir.
Not: pastacı kreması yerine kakaolu krem şanti de kullanılabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder