Malzemeler:
- 2 katlı pasta taban
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket pastacı kreması
- 2 yemek kaşığı kakao
- 40gr bitter çikolata
- pastayı ıslatmak için 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı nescafe,2 kesme şeker
Yapılışı:
- Kreması için süt, şeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu karıştırıp kaynayana kadar pişirilir.
- Pişen kremaya vanilya eklenir.
- Krema soğuyunca pastacı kremasının yarısını toz halde kremaya ilave edilip mikserle çırpılır.
- Pastanın alt katı nescafeli su ile ıslatılır, üzerine kremanın 3/4 ü yayılır.
- Pastanın 2. katı üzerine yerleştirilir.
- Kalan pastacı kreması 1 çay bardağı süt ile çırpılır, kalan 1/4 kremaya ilave edilir.
- Pastanın üstüne ve yanlarına spatula ile yayılır.
- Bitter çikolata benmari usulü ile eritilip pastanın üzerine yayılan kremadan 1 kaşık alınarak
- karıtırılır, pompa torbası ile üzeri süslenir.
Not: pastacı kreması yerine kakaolu krem şanti de kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder