Islak kek, yaş pastadan daha hafif fakat pasta yiyor gibi hissedildiğinden tercih ettiğim kek çeşitidir. Buzdolabında saklanıldığı sürece bir hafta kalabilir. Bu kekde kullanılan sosta çiğ yumurta kullanılmadığından sağlıklıdır.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 kaşık kakao
Sos için:
- 1 su bardağı süt
- 2 kaşık kakao
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı şeker
Yapılışı:
- Yumurtalar şeker ile çırpılır.
- Sıvıyağ, süt ilave edilir.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir,
- Karışım yağlanmış yüksek kenarlı cam kaba boşaltılır, 180 derecede 35_40 dakika pişirilir.
- Sos malzemeleri karıştırılır, pişen kekin üzerine dökülür.
- Bir gün sonra yenir.
- Mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.