arama motoru

15 Aralık 2013 Pazar

KUMRU SANDİVİÇ



Malzemeler:

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instand maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine )
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)
  • 4.5-5 su bardağı un
  • susam

Yapılışı:

  • Unun ortası havuz şeklinde açılarak su, süt, yağ, maya, tuz, mahlep ve şeker konur. Yumurta akı ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutulur. Kabarana kadar ağzı kapalı bekletilir.
  • Kabaran hamur tekrar yoğrularak portakal kadar bezelere ayrılır.
  • Uçları sivri ortası kalın şekil verilerek tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülerek 15 dakika daha bekletilir, 200 derecede pişirilir.


.vuz şeklinde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder