Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instand maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine )
- 1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı)
- 4.5-5 su bardağı un
- susam
Yapılışı:
- Unun ortası havuz şeklinde açılarak su, süt, yağ, maya, tuz, mahlep ve şeker konur. Yumurta akı ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutulur. Kabarana kadar ağzı kapalı bekletilir.
- Kabaran hamur tekrar yoğrularak portakal kadar bezelere ayrılır.
- Uçları sivri ortası kalın şekil verilerek tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülerek 15 dakika daha bekletilir, 200 derecede pişirilir.
.vuz şeklinde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder