arama motoru

27 Ekim 2013 Pazar

YARMALI AYRAN ÇORBASI


Erzurumun meşhur çorbası olup severek yeriz. Olmazsa olmazı içine konan aşotu (kişniş ) dur. Annem ve ben ilkbaharda yeni çıkan bu ottan alıp doğrarız ve iri tuz katıp kavanoza basarız. Böylece bütün kış kullanabiliriz.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 kuru soğan
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 100 kıyma
  • tuz, karabiber, aşotu (yarım demet)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık tereyağ

Yapılışı:

  • Buğdaylar akşamdan soğuk suyla ıslatılır, ertesi gün 5 bardak su ile haşlanır.
  • Kıymaya tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur, misket şekli verilir.
  • Kaynayan buğdaya, köfteleri una bulayarak atıp 10 dakika pişiririz.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve 2 kaşık un iyice çırpılır ve çorbaya ilave edilir.
  • Kurusoğan küçük küçük doğranıp tereyağında kızarana kadar kavrulur.
  • Soğanlar çorbaya ilave edilir, tuz, biber, aşotu ilave edilir, 5 dakika kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder