arama motoru

27 Ekim 2013 Pazar

HAMUR KIZARTMASI


Tatil günleri, yaz akşamları peynir, bal, domates ve salatalıkla yenen hamurlar şahanedir.Çok kısa zamanda yapılır. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

  • Yumurtalar ve süt karıştırılır.
  • Kabartma tozu, tuz, yağ katılır.
  • Un yavaş yavaş ilave edilir (3 su bardağına yakın ) hamur tutulur.
  • 10 dakika dinlendirilir.
  • Masada hafif un serpilerek 1/2 cm kalınlığında açılır.
  • Çay bardağı ile kesilir, kızdırılmış yağda kızartılır. ( bol yağda )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder