Tatil günleri, yaz akşamları peynir, bal, domates ve salatalıkla yenen hamurlar şahanedir.Çok kısa zamanda yapılır. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
- Yumurtalar ve süt karıştırılır.
- Kabartma tozu, tuz, yağ katılır.
- Un yavaş yavaş ilave edilir (3 su bardağına yakın ) hamur tutulur.
- 10 dakika dinlendirilir.
- Masada hafif un serpilerek 1/2 cm kalınlığında açılır.
- Çay bardağı ile kesilir, kızdırılmış yağda kızartılır. ( bol yağda )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder