Midye börek şekil itibariyle değişik bir börek. Bohça böreği ile aynı malzemelere sahip, çıtır çıtır olduğu için severek yedik. Kolay gelsin sizlere.
Malzemeler:
- 4 yufka
- 1 çay bardağı eritilmiş margarin ve zeytinyağı karışımı
- 1 çay bardağı su
- Beyaz peynir, maydanoz
- 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı peynirin içine)
Yapılışı:
- Bir yufka masaya yayılır, üzerine su ve yağ karışımından 3-4 kaşık serpilir, iyice yayılır.
- Peynir ve maydanoz yumurta akı ile karıştırılır.
- Yufka artı şeklinde 4 e kesilir,
- Her bir parçanın sivri ve yuvarlak kenarından ortaya pili şeklinde itilir.
- İki sivri ucu yanyana getirilir.
- Peynirli içten sivri ucuna konarak sigara böreği gibi sarılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, yapladığımız tepsiye dizilip 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder