arama motoru

6 Ekim 2013 Pazar

MİDYE BÖREK

 


 
Midye börek şekil itibariyle değişik bir börek. Bohça böreği ile aynı malzemelere sahip, çıtır çıtır olduğu için severek yedik. Kolay gelsin sizlere.

 

Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin ve zeytinyağı karışımı
  • 1 çay bardağı su
  • Beyaz peynir, maydanoz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı peynirin içine)

Yapılışı:

  • Bir yufka masaya yayılır, üzerine su ve yağ karışımından 3-4 kaşık serpilir, iyice yayılır.
  • Peynir ve maydanoz yumurta akı ile karıştırılır.
  • Yufka artı şeklinde 4 e kesilir,
  • Her bir parçanın sivri ve yuvarlak kenarından ortaya pili şeklinde itilir.
  • İki sivri ucu yanyana getirilir.
  • Peynirli içten sivri ucuna konarak sigara böreği gibi sarılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür, yapladığımız tepsiye dizilip 180 derecede pişirilir.

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder