arama motoru

29 Eylül 2013 Pazar

KISIR



Merhabalar, pazar günü çocuklar evde olduğundan kısır yapmak istedim. Hem kolay hem doyurucu olduğundan bende çok severim. Kısır yaparken iki yol vardır. Kurusoğanın kavrularak yapılması veya taze soğanın çiğden doğranıp konulması. Ben bugün taze soğanlısını seçtim. Bakalım beğenecekmisiniz. Afiyet olsun.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 5 dal taze soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • yarm demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz, karabiber( arzuya göre )
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu veya 1/2 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 domates
  • kıvırcık salata

Yapılışı:

  • Bulgur 1 su bardağı sıcak su dökülerek yarım saat kabartılır.
  • Tavaya zeytinyağı ve salçalar konarak kavrulur. (salça kokusu gitsin diye)
  • Kavrulan salça ile bulgur, kimyon, tuz ve karabiber buluşturularak yoğrulur.
  • Taze soğan, maydanoz ve küp kesilmiş domates ilave edilir. Limon suyu eklenir.
  • Servis tabağına kıvırcık salata yaprakları konup, üzerine kısır boşaltılır.

  •  
  •  
  •   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder