arama motoru

29 Eylül 2013 Pazar

ÇABUK TURŞU (ÇARLİSTON BİBER İLE)



Hoşgeldin kış, turşular, soslar yapma zamanıdır diye bende kolları sıvadım. Bizim evde turşu pek yenmemesine rağmen benim merakım yüzünden her sene yaparım. Misafirlere çıkartırım, arkadaşlara veririm. Bugün, biber zamanı geçmek üzere olduğundan aceleden bir turşu yapayım dedim ve sizlerle paylaştım. Afiyet olsun.




Malzemeler:

  • yarım kilo çarliston biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker

Yapılışı:

  • Biberler 2cm kalınlığında halka halka doğranır.
  • Tencerede sirke, yağ, tuz, su ve şeker kaynatılır.
  • Biberler ilave edilir, hafif yumuşayana kadar bekletilir.
  • Önemli nokta biberlerin kabuk atmamasıdır.
  • Biberler bir tabağa alınır, sarımsaklar tencereye konup 2 dakika kaynatılır.
  • Soğuyan sos biberlerin üzerine dökülür, 2 gün sonra yenmeye hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder