arama motoru

5 Ekim 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KURU BARBUNYA



Barbunya yemeği denince bizim evde akan sular durur. Çocuklar çerez gibi yerler. O yüzden sık sık yaparım. Bugünde evde kalmış barbunyayı bitireyim diye yapmaya karar verdim, fakat bir gece önceden ıslatmadığım için hemen yapamadım. Ertesi gün yaptım.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru barbunya (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 orta boy kurusoğan
  • 2 domates
  • 2 ince havuç
  • 1 kaşık domates salçası
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker (sevmeyenler az koysun)
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı:

  • Islatılmış barbunyalar üzerlerine 2 parmak çıkacak kadar su konarak yarı kıvamda haşlanır.
  • Soğanlar ve havuçlar minik küp şeklinde doğranarak zeytinyağında hafif kavrulur, sarımsak doğranıp ilave edilir.
  • Salça konur, 2 dakika sonra şeker, tuz ve süzülen barbunyalar eklenir, biraz karıştırılır.
  • Üzerine yarın santim çıkacak kadar sıcak su konur.
  • 10 dakika sora küp kesilmiş kabuğu soyulmuş domatesler eklenip, fasulyeler iyice yumuşayana kadar ve fazla suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tencerede soğuyana kadar bekletilip servis tabağına alınır.
Not: Taze barbunyada aynı şekilde pişirilir, yalnız ıslatılmasına gerek yoktur. Önceden 10 dakika haşlanarak kara suyu dökülür, sonra pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder