Barbunya yemeği denince bizim evde akan sular durur. Çocuklar çerez gibi yerler. O yüzden sık sık yaparım. Bugünde evde kalmış barbunyayı bitireyim diye yapmaya karar verdim, fakat bir gece önceden ıslatmadığım için hemen yapamadım. Ertesi gün yaptım.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru barbunya (bir gece önceden ıslatılmış)
- 2 orta boy kurusoğan
- 2 domates
- 2 ince havuç
- 1 kaşık domates salçası
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker (sevmeyenler az koysun)
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
- Islatılmış barbunyalar üzerlerine 2 parmak çıkacak kadar su konarak yarı kıvamda haşlanır.
- Soğanlar ve havuçlar minik küp şeklinde doğranarak zeytinyağında hafif kavrulur, sarımsak doğranıp ilave edilir.
- Salça konur, 2 dakika sonra şeker, tuz ve süzülen barbunyalar eklenir, biraz karıştırılır.
- Üzerine yarın santim çıkacak kadar sıcak su konur.
- 10 dakika sora küp kesilmiş kabuğu soyulmuş domatesler eklenip, fasulyeler iyice yumuşayana kadar ve fazla suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tencerede soğuyana kadar bekletilip servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder