arama motoru

4 Ekim 2013 Cuma

KUZU TANDIR



Kuzu tandır dediğime bakmayın. Benim usul kolay usulde olanı. Saatlerce fırında pişirmeyip düdüklü tencerede kısa zamanda pişiriyorum. Ailece çok severek yiyoruz, bilhassa şehriye pilavı ile güzel yakışıyor.

Malzemeler:

  • 1 kuzu kol (ister dilim ister bütün olarak)
  • 1 kuru soğan
  • 2 defne yaprağı 
  • 10 adet top karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Düdüklü tencereye kuzu kol, bütün soğan, defne yaprağı, tuz ve biber konur.
  • Etlerin yarısına gelecek şekilde su ilave edilir,
  • 1 saat kısık ateşte piştikten sonra düdüklü açılarak etlerin pişip pişmediğine bakılır. Eğer pişmediyse suyunu çekene kadar tekrar pişirilir.
Etler kemiklerinden ayrılarak çok az tereyağında çevrilir, pilav yanında servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder