Kuzu tandır dediğime bakmayın. Benim usul kolay usulde olanı. Saatlerce fırında pişirmeyip düdüklü tencerede kısa zamanda pişiriyorum. Ailece çok severek yiyoruz, bilhassa şehriye pilavı ile güzel yakışıyor.
Malzemeler:
- 1 kuzu kol (ister dilim ister bütün olarak)
- 1 kuru soğan
- 2 defne yaprağı
- 10 adet top karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Düdüklü tencereye kuzu kol, bütün soğan, defne yaprağı, tuz ve biber konur.
- Etlerin yarısına gelecek şekilde su ilave edilir,
- 1 saat kısık ateşte piştikten sonra düdüklü açılarak etlerin pişip pişmediğine bakılır. Eğer pişmediyse suyunu çekene kadar tekrar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder