arama motoru

4 Ekim 2013 Cuma

YOĞURTLU HAVUÇ SOTE



Merhaba, bugün sotelenmiş havuç salatası sevenler için harika bir lezzet yapacağım.
Genelde bu salataya mayonezde koyarlar fakat zaten zeytinyağında sotelendiği için ağır olmasın diye ben koymuyorum. Bakalım beğenecekmisiniz?

Malzemeler:

  1. 4 havuç
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 4 yemek kaşığı su
  4. 1/2 çay kaşığı köri
  5. 1 su bardağı süzme yoğurt
  6. 3 diş sarımsak
  7. Maydanoz

Yapılışı:

  1. Havuçla iri  doğranır.
  2. Teflon tavada yağla kavrulmaya başlanır.
  3. Su ilave edilir.Biraz yumuşamaya başlayınca köri eklenir.
  4. Yoğurt ve sarmısak, tuz karıştırılır.
  5. Soğuyan havuçlara yoğurt ilave edilir.
  6. Üzerine maydanoz serpilir.                                                                                                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder