Merhaba, bugün sotelenmiş havuç salatası sevenler için harika bir lezzet yapacağım.
Genelde bu salataya mayonezde koyarlar fakat zaten zeytinyağında sotelendiği için ağır olmasın diye ben koymuyorum. Bakalım beğenecekmisiniz?
Malzemeler:
- 4 havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı su
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Maydanoz
Yapılışı:
- Havuçla iri doğranır.
- Teflon tavada yağla kavrulmaya başlanır.
- Su ilave edilir.Biraz yumuşamaya başlayınca köri eklenir.
- Yoğurt ve sarmısak, tuz karıştırılır.
- Soğuyan havuçlara yoğurt ilave edilir.
- Üzerine maydanoz serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder