arama motoru

29 Eylül 2013 Pazar

SİVRİBİBER TURŞUSU



Malzemeler:

Turşu suyu: (bu suyu her türlü turşu kurmada kullanabilirsiniz, bozulmaz.)
2.5 lt.temiz su
6 silme yemek kaşığı şeker
6 silme yemek kaşığı iri tuz
1.5 sime yemek kaşığı limon tuzu
2 su bardağı elma sirkesi
1 baş sarımsak

  • 1kg turşuluk sivri biber
  • Biberleri başları kesilir, uzunlar ikiye bölünür.
  • Sıkı şekilde kavanoza doldurulur.
  • Aralara sarımsak atılır, ağzına kadar turşu suyundan doldurulur.
  • Temiz kapakla kapatılır, güneş görmeyen bir yerde 10 gün bekletilir.
  • Yenmeye başlandığı zaman buzdolabında saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder