arama motoru

1 Ekim 2013 Salı

BULGURLU PAZI



Malzeme:

  • 1 bağ pazı
  • 1 kurusoğan, 2 diş sarımsak
  • 1 türk kahve fincanı
  • 1 domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz, kırmızı pul biber
  • Arzuya bağlı yarım limon suyu

Yapılışı:

  • Pazı kökleri kesilerek 3-5 su yıkanır.
  • Soğan ve sarımsak küp doğranıp yağda sotelenir.
  • Küp doğranmış domates ilave edilir.
  • Pazı 2cm kesilip eklenir.
  • 1 su bardağı su konup, üzerine bulgur serpilir.
  • tuz ve biber ilavesile 20-25 dakika pişirilir.
Çok hafif bir yemek olup yanında yoğurtla servis yapılabi besindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder