arama motoru

1 Ekim 2013 Salı

İRMİK HELVASI(SARAY HELVASI)



İrmik helvasını annemden öğrendim. Kavururken yağ konmadığı için (kuru olarak kavrulur) çok hafif olur. Ailecek severek yeriz. Midesi hassas olanların bu şekilde yapmalarını tavsiye ederim.

Malzeme:

  • 2 su bardağı irmik
  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • Arzuya bağlı olarak çam fıstığı

Yapılışı:

  • Teflon tencerede irmik kuru kuru pembeleşene kadar kavrulur.(fıstık konursa bu aşamada birlikte kavrulur.
  • Başka bir tencerede süt, şeker, tereyağ ve vanilya kaynatılır.
  • Kavrulan irmiğe dikkatlice sütlü karışım ilave edilir,  karıştırılır, ateş kısılır sütünü çekince ocak kapatılır.
  • Pilav gibi demlemeye bırakılır.
  • Çatalla karıştırılır,( tel tel olana kadar)
  • Yerken tarçın serpilir, sade de yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder