İrmik helvasını annemden öğrendim. Kavururken yağ konmadığı için (kuru olarak kavrulur) çok hafif olur. Ailecek severek yeriz. Midesi hassas olanların bu şekilde yapmalarını tavsiye ederim.
Malzeme:
- 2 su bardağı irmik
- 125 gr tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- Arzuya bağlı olarak çam fıstığı
Yapılışı:
- Teflon tencerede irmik kuru kuru pembeleşene kadar kavrulur.(fıstık konursa bu aşamada birlikte kavrulur.
- Başka bir tencerede süt, şeker, tereyağ ve vanilya kaynatılır.
- Kavrulan irmiğe dikkatlice sütlü karışım ilave edilir, karıştırılır, ateş kısılır sütünü çekince ocak kapatılır.
- Pilav gibi demlemeye bırakılır.
- Çatalla karıştırılır,( tel tel olana kadar)
- Yerken tarçın serpilir, sade de yenilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder